hírek

Drogbától Benzemáig - a legjobb góllövők a nemzetközi porondon
2012.03.06. 17:45 - ktn

Újabb érdekes lista az IFFHS-től. Ebben Drogba az első.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet ezúttal a 21. század legjobb góllövőinek listáját adta közre. A bajnokságban lőtt gólokat nem vették figyelembe, vagyis csak a nemzetközi szereplések során elért találatok számítottak. Azon belül is:

- a válogatott mérkőzéseken,
- olimpiai mérkőzéseken,
- a FIFA klubvilágbajnokságán,
- a kontinentális kupasorozatokban,
- a kontinentális szuperkupa-döntőkben szerzett gólokkal kalkuláltak.

Ezek alapján az elefántcsonparti Didier Drogba végzett az élen, aki 2001 óta a válogatottban, illetve a Marseille-ben és a Chelesa-ben összesen 92 gólig jutott nemzetközi meccseken (50 válogatott, 42 klubgól).

A második helyen Miroslav Klose zárt (88), aki ez idő alatt négy klubban (Kaiserslautern, Werder, Bayern, Lazio) szerepelt, legtöbbször mégis a német válogatottban talált a kapuba, összesen 63 alkalommal, amivel a listában szereplő játékosok között magasan ő a legjobb.

Ruud van Nistelrooy a harmadik (87), a holland játékos a nemzetközi kupagólokat termelte igazán, 53-ször volt eredményes klubcsapataiban nemzetközi kupamérkőzéseken, amivel "vitte" ezt a kategóriát.

Az első tíz közé két spanyol focista fért be (Raul, Villa), az afrikaiak listáját Eto'o és az angolai Flávio bővítette. A 9. és 10. hely két kelet-európai csatáré, Berbatov és Sevcsenko zárja a top 10 mezőnyét.

Érdekesség: a 12. helyen Messi (69), a 13. helyen C. Ronaldo (66) áll.

A legjobb angol játékos Wayne Rooney, aki a 23. helyet csípte el Zlatan Ibrahimoviccsal holtversenyben (58-58). Az olaszok elsője Filippo Inzaghi 57 találattal, a 27. helyen. A névsor a 36 gólosokkal ér véget, Karim Benzema nevével.

Böngészni itt érdemes >>>