Olasz-japán futballthriller, brazil örömfoci

Olasz-japán futballthriller, brazil örömfoci

, hb

Az év meccsei, 2.: Konföderációs Kupa, Brazília

Tíz részben mutatjuk meg a 2013-as év legjobb meccseinek összefoglalóit. Sorozatunk második részében a Konföderációs Kupa gólzáporos mérkőzéseire tekintünk vissza.



Tüntetések és zavargások árnyékában rendezték meg idén nyáron a Konföderációs Kupát, ez azonban a résztvevők teljesítményét egy cseppet sem befolyásolta. A csapatok már a csoportkörben szenzációs meccseket játszottak egymással, főleg a Brazíliát, Olaszországot, Mexikót és Japánt magába foglaló kvartettben voltak nagy csaták.

A legkiemelkedőbb talán a japán-olasz összecsapás volt, amelyen az azzurriknak 2-0-s hátrányból sikerült felállniuk - és némi játékvezetői jóindulatnak köszönhetően - végül 4-3-ra nyerniük, egy 86. percben szerzett Giovinco-találattal. Ezen az estén nagyon sajnáltuk a szimpatikusan focizó japánokat.


Olaszország-Japán 4-3 


Három nappal később Olaszország Brazíliával meccselt. Az azúrkékek egy órán át tartották magukat a házigazda ellen, de a hajrára teljesen felőrlődtek a brazil nyomás alatt, és 4-2-re kikaptak. Az itáliaiak kapusa, Gianluigi Buffon később úgy nyilatkozott, ez volt élete legrosszabb mérkőzése. Nem csoda: a veterán portásról két lövés is visszapattant a mezőnybe, mindkettő egy brazil támadó elé...


Brazília-Olaszország 4-2 


A brazilok maximális pontszámmal, 9-2-es gólkülönbséggel vették a csoportkört, az elődöntőben pedig Uruguayt is legyűrték 2-1-re, ezzel összejött a sokak által várt brazil-spanyol álomdöntő. A finálé azonban a vártnál kevésbé volt izgalmas: a házigazdák impozáns játékkal 3-0-ra elpáholták a világ- és Európa-bajnokot. 2013. június 30-án a Maracanában ledőlt a spanyol válogatott verhetetlenségének mítosza, Brazília pedig előlépett a világbajnokság elsőszámú esélyesévé.


Brazília-Spanyolország 3-0 


(hb)


További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább